Festivalul Peninsula se apropie vertiginos de schimbarea de prefix, ajungând anul acesta la cea de a VIII-a ediţie! Evenimentul aduce an de an la Tîrgu Mureş nu doar concertele celor mai în vogă artişti, dar şi o serie de programe culturale, sociale şi ecologice care, aşa cum ştiu şi peninsularii, sună mai plictisitoare decât chiar sunt.

Încă de la prima ediţie, din 2003, Peninsula s-a evidenţiat ca un festival total, adică participanţii nu erau aşteptaţi doar seara la concerte, tinerii preferând să se mute, în adevăratul sens al cuvântului, pe teritoriul festivalul. De aici a venit şi porecla lor: peninsulari, adică om care locuieşte la Peninsula. Şi pentru că plictiseala nu este tolerată la Peninsula în timpul zilei, pe lângă o gamă variată de mâncare şi băuturi, vizitatorii noştri au putut alege între zeci de activităţi în aer liber, fie că e vorba de sporturi extreme, vizionare de filme, spectacole de stand-up comedy sau alte programe distractive.

Fiind organizat în toiul verii, peninsularii au posibilitatea de a se răcori, avűnd acces gratuit la ştrandul Complexul Weekend, aflat în imediata apropiere.

În 2003 circa 20.000 de vizitatori au venit la Peninsula pentru a vedea concertele formaţiilor din România şi Ungaria. La cea de a doua ediţie vestea că există un adevărat festival în Ardeal se răspândise deja, astfel că 35.000 de tineri au venit la Peninsula, iar la ediţia a treia şi a patra numărul lor a urcat la 40 – 50.000. Anul trecut au venit aproape 60.000 de persoane la concertele festivalului. Peste 300.000 de persoane au fost atrase de ceea ce a însemnat Festivalul Peninsula de-a lungul celor 7 ediţii precendete.

Dacă la început oferta muzicală s-a limitat la formaţii din România şi Ungaria – majoritatea de talie internaţională, însă – au ajuns, de la ediţie la ediţie, să atragă nume din ce în ce mai răsunătoare. De la Freestylers, Gogol Bordello, Kosheen, The Rasmus, Ferry Corsten, Pendulum, Tiesto, ATB, Parov Stelar, Apocalyptica, Goldie, Morcheeba, Chumbawamba sau Prodigy, artiştii care cântau la festivalurile internaţionale erau prezenţi an de an şi la Tîrgu Mureş.

Mai mult, anul trecut, în premieră pentru România, la Peninsula au concertat cei de la Nine Inch Nails, aflaţi într-un turneu mondial de adio, iar anul acesta e rândul unei alte trupe americane să păşească pentru prima oară în ţara noastră: idolii unei generaţii, regii nu-metalului, Korn vor concerta pe 29 august pe malul Mureşului.

Sursa: http://www.peninsula.ro